Meteen naar de content

Blog

Ontgrendel de Wereld van Verzamelbare Kunst: Waarom Je Vandaag Nog Bearbricks Moet Kopen

23 Dec 2023 0 reacties

Ontgrendel de Wereld van Verzamelbare Kunst: Waarom Je Vandaag Nog Bearbricks Moet Kopen

Stap in de wereld van verzamelbare kunst en ontgrendel een geheel nieuw niveau van artistieke expressie. Bearbricks, de iconische beer-vormige beeldjes, hebben de kunstwereld veroverd en boeien zowel doorgewinterde verzamelaars als nieuwkomers. In dit artikel zullen we verkennen waarom je vandaag nog Bearbricks zou moeten kopen en ontdekken welke opwindende reis je te wachten staat.

Met hun unieke ontwerpen en beperkte oplages bieden Bearbricks een samensmelting van popcultuur, design en kunst. Of je nu aangetrokken wordt door hun speelse esthetiek of het gevoel van exclusiviteit dat ze uitstralen, deze verzamelbare stukken zijn meer dan alleen speelgoed - het zijn investeringen in creativiteit en zelfexpressie.

Het verzamelen van Bearbricks gaat niet alleen over het bezitten van een kunstwerk; het gaat erom jezelf onder te dompelen in een gemeenschap van gepassioneerde individuen die jouw liefde voor alles creatiefs delen. Van samenwerkingen met bekende kunstenaars tot thematische series die je meenemen naar verschillende subculturen, draagt elke Bearbrick zijn eigen verhaal met zich mee.

Dus, waarom vandaag Bearbricks kopen? Omdat deze opvallende figuren een toegangspoort bieden naar een wereld waar kunst en verzamelobjecten naadloos samenkomen. Begin je verzameling, uit jezelf en sluit je aan bij een levendige wereldwijde gemeenschap van kunstliefhebbers. Ervaar de opwinding van het bezitten van een kunstwerk dat zowel esthetische schoonheid als emotionele waarde met zich meedraagt.

Geschiedenis van Bearbricks

Bearbricks hebben een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot 2001 toen ze voor het eerst werden geïntroduceerd door het Japanse bedrijf Medicom Toy. De naam "Bearbrick" is een combinatie van de woorden "beer" en "blok," wat het kenmerkende ontwerp van het speelgoed weerspiegelt - een beer-vormig figuur met een eenvoudig, blokachtig lichaam. Oorspronkelijk gemaakt als promotieartikel voor het Japanse modemerk Be@rbrick, wonnen deze verzamelbare figuren snel aan populariteit en werden ze een cultureel fenomeen.

In de loop der jaren zijn Bearbricks geëvolueerd om meer te zijn dan alleen speelgoed. Ze zijn een canvas geworden voor kunstenaars, ontwerpers en merken om hun creativiteit te tonen. Tegenwoordig zijn Bearbricks verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 70 mm tot een enorme 1000% grootte, zodat verzamelaars de schaal kunnen kiezen die het beste bij hun voorkeuren past.

Soorten en edities van Bearbricks

Bearbricks komen in verschillende soorten en edities, elk met een unieke ervaring voor verzamelaars. De meest voorkomende soorten Bearbricks zijn de standaard en de limited series. De standaardserie heeft een breed scala aan ontwerpen, van basiskleuren tot ingewikkelde patronen, waardoor ze perfect zijn voor zowel casual verzamelaars als enthousiastelingen. Aan de andere kant werkt de  serie vaak samen met bekende kunstenaars, ontwerpers en merken, resulterend in gelimiteerde Bearbricks die zeer gewild zijn.

Gelimiteerde edities zijn een ander opwindend aspect van het verzamelen van Bearbricks. Deze speciale edities worden uitgebracht in samenwerking met verschillende kunstenaars, merken en evenementen, wat een element van exclusiviteit toevoegt aan het verzamelobject. Sommige gelimiteerde edities worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze zeldzaam en zeer waardevol zijn. Het verzamelen van gelimiteerde Bearbricks stelt je niet alleen in staat om de kunstigheid achter elk ontwerp te waarderen, maar biedt ook de mogelijkheid van een aanzienlijk rendement op investering.

bearbricks-soorten-en-maten

Waarom Bearbricks populair zijn onder verzamelaars

Bearbricks hebben de harten van verzamelaars wereldwijd veroverd en hun populariteit blijft groeien. Er zijn verschillende redenen waarom Bearbricks zeer gewild zijn geworden in de kunstwereld:

 1. Artistieke Expressie: Bearbricks bieden een samensmelting van popcultuur, design en kunst. Hun unieke ontwerpen en samenwerkingen met kunstenaars stellen verzamelaars in staat hun individualiteit uit te drukken en hun passie voor creativiteit te tonen.
 2. Gemeenschap en Verbinding: Het verzamelen van Bearbricks gaat niet alleen over het bezitten van een kunstwerk; het gaat erom jezelf onder te dompelen in een gemeenschap van gelijkgestemde individuen die jouw liefde voor alles creatiefs delen. Via forums, evenementen en socialemediaplatforms kunnen verzamelaars contact leggen met mede-enthousiastelingen en blijvende vriendschappen opbouwen.
 3. Emotionele Waarde: Elke Bearbrick draagt zijn eigen verhaal met zich mee, of het nu gaat om een samenwerking met een favoriete kunstenaar of een gelimiteerde editie gekoppeld aan een belangrijk evenement. Het bezitten van een Bearbrick stelt verzamelaars in staat emotioneel verbonden te raken met de kunst, wat een diep gevoel van hechting en waardering creëert.
 4. Potentieel voor Rendement op Investering: Bearbricks zijn een waardevol bezit geworden in de wereld van verzamelobjecten. Gelimiteerde edities en zeldzame ontwerpen waarderen vaak in waarde, wat ze tot een potentieel lucratieve investering maakt voor verzamelaars.
bearbrick-johannes-vermeer

Voordelen van het verzamelen van Bearbricks

Het verzamelen van Bearbricks gaat verder dan de esthetische aantrekkingskracht en emotionele waarde. Hier zijn enkele voordelen van het starten van je Bearbrick-verzameling:

 1. Creatieve Uitlaatklep: Het verzamelen van Bearbricks stelt je in staat om je creativiteit te uiten en je unieke smaak in kunst en design te tonen. Met een breed scala aan ontwerpen en samenwerkingen om uit te kiezen, kun je een verzameling samenstellen die je persoonlijke stijl weerspiegelt.
 2. Leermogelijkheid: Terwijl je je verdiept in de wereld van Bearbricks, ontdek je de verhalen achter elk ontwerp, de betrokken kunstenaars en de culturele betekenis van bepaalde samenwerkingen. Deze kennis verbetert niet alleen je waardering voor de kunst, maar breidt ook je begrip van verschillende artistieke stijlen en bewegingen uit.
 3. Betrokkenheid bij de Gemeenschap: Het verzamelen van Bearbricks opent de deur naar een levendige wereldwijde gemeenschap van kunstliefhebbers. Door evenementen bij te wonen, deel te nemen aan online forums en deel te nemen aan samenwerkingen, kun je contact leggen met mede-verzamelaars, inzichten verwerven en waardevolle relaties opbouwen.
 4. Potentieel Financieel Rendement: Hoewel het verzamelen van Bearbricks voornamelijk gedreven moet worden door passie en waardering voor de kunst, is er ook het potentieel voor financieel rendement op investering. Gelimiteerde edities en zeldzame Bearbricks waarderen vaak in waarde, waardoor ze een waardevol bezit zijn voor verzamelaars.

 

bearbrick-Jerry

Tips voor het starten van een Bearbrick-verzameling

Het starten van een Bearbrick-verzameling kan overweldigend zijn, vooral met de grote verscheidenheid aan ontwerpen en edities die beschikbaar zijn. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Definieer je Focus: Beslis over het thema of de stijl die je wilt volgen in je collectie. Of het nu gaat om een bepaalde kunstenaar, een specifieke serie, of een combinatie van verschillende thema's, een duidelijke focus helpt je bij het samenstellen van een samenhangende en betekenisvolle collectie.
 2. Onderzoek en Verken: Maak jezelf vertrouwd met de verschillende soorten Bearbricks, opmerkelijke samenwerkingen en gelimiteerde edities. Neem de tijd om kunstenaars, ontwerpers en merken te onderzoeken die resoneren met jou. Bezoek galerieën, kunstbeurzen en tentoonstellingen om Bearbricks van dichtbij te zien en inspiratie op te doen voor je collectie.
 3. Stel een Budget In: De prijzen van Bearbricks kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de grootte, editie en zeldzaamheid. Stel een budget in dat in lijn is met je financiële doelen en houd je eraan. Onthoud dat klein beginnen en je verzameling geleidelijk uitbreiden een geweldige manier is om een divers portfolio op te bouwen.
 4. Verbind met de Gemeenschap: Sluit je aan bij online forums, volg Bearbrick-gerelateerde sociale media-accounts en neem deel aan verzamelaarsevenementen om contact te leggen met mede-enthousiastelingen. Betrokkenheid bij de gemeenschap biedt niet alleen waardevolle inzichten, maar verrijkt ook je totale verzamelervaring.

Waar Bearbricks te kopen

Bearbricks kunnen worden gekocht bij verschillende winkels, zowel online als offline. Hier zijn enkele populaire platforms om te overwegen:

 1. Officiële Winkels: Medicom Toy beheert een online winkel waar je een brede selectie Bearbricks kunt vinden, inclusief gelimiteerde edities en samenwerkingen.
 2. Gespecialiseerde Winkels: Veel speelgoedwinkels en kunstgalerijen zijn gespecialiseerd in verzamelobjecten en dragen vaak een assortiment Bearbricks. Controleer bij lokale winkeliers of verken online platforms die gericht zijn op de markt voor collectible kunst.
 3. Online Marktplaatsen: Platforms zoals eBay, Amazon en Grailed bieden een uitgebreide selectie Bearbricks, inclusief zeldzame en gelimiteerde edities. Wees echter voorzichtig met vervalsingen en zorg ervoor dat je koopt bij betrouwbare verkopers.
 4. Indoorart.nl: Wij verkopen officiele Bearbricks van Medicom Toy. We hebben zowel Bearbrick set, als de 400% en 1000% versies uit voorraad leverbaar.

Hoe zorg je voor je Bearbricks

Goede zorg en onderhoud zijn essentieel om de kwaliteit en waarde van je Bearbricks te behouden. Hier zijn enkele tips:

 1. Hanteren: Zorg ervoor dat je handen schoon en droog zijn bij het hanteren van Bearbricks om vuil of oliën niet over te brengen op het figuur. Houd de Bearbrick bij het lichaam vast, vermijd overmatige druk op delicate delen.
 2. Tentoonstelling: Overweeg om te investeren in vitrinekasten of planken om je Bearbricks te beschermen tegen stof, zonlicht en mogelijke schade. Houd ze uit de buurt van gebieden met hoge luchtvochtigheid of extreme temperatuurschommelingen.
 3. Schoonmaken: Gebruik een zachte, pluisvrije doek om het oppervlak van je Bearbricks voorzichtig af te vegen, waarbij je stof of vuil verwijdert. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen of schurende materialen die het figuur kunnen beschadigen.
 4. Opslag: Als je je Bearbricks voor een langere periode moet opbergen, wikkel ze dan in zuurvrij vloeipapier en plaats ze in een schone, droge en temperatuur gecontroleerde omgeving. Vermijd opslag in gebieden die vatbaar zijn voor vochtigheid of extreme hitte.

Opmerkelijke Bearbrick-samenwerkingen en gelimiteerde edities

Bearbricks hebben samengewerkt met een breed scala aan kunstenaars, ontwerpers en merken, resulterend in enkele echt unieke en zeer gewilde verzamelobjecten. Hier zijn een paar opmerkelijke samenwerking

Opmerkelijke Bearbrick-samenwerkingen en beperkte edities Bearbricks hebben samengewerkt met een breed scala aan kunstenaars, ontwerpers en merken, resulterend in echt unieke en zeer gewilde verzamelobjecten. Hier zijn enkele opmerkelijke samenwerkingen en beperkte edities:

 1. Kaws: De bekende kunstenaar Kaws heeft op verschillende momenten samengewerkt met Bearbrick, waarbij hij ontwerpen creëerde die direct herkenbaar zijn en zeer begeerd worden door verzamelaars.
 2. Supreme: Het iconische streetwear-merk Supreme heeft samengewerkt met Bearbrick om beperkte editie-figuren uit te brengen met hun kenmerkende logo en ontwerpen. Deze samenwerkingen zijn vaak snel uitverkocht en worden zeer gewaardeerd door verzamelaars.
 3. Andy Warhol: Bearbrick heeft eer betoond aan de legendarische kunstenaar Andy Warhol met een reeks beperkte editie-figuren, met zijn iconische popart-afdrukken.
 4. Star Wars: Bearbrick heeft samengewerkt met Lucasfilm om Star Wars-thema-verzamelobjecten te produceren, met personages als Darth Vader, Stormtroopers en Yoda. Deze beperkte editie Bearbricks zijn een must-have voor elke Star Wars-fan.

bearbrick-teenage-mutant-ninja-turtles

Conclusie: De tijdloze aantrekkingskracht van Bearbricks

Bearbricks hebben de grenzen van traditioneel speelgoed overschreden en zijn een unieke vorm van artistieke expressie geworden. Met hun boeiende ontwerpen, beperkte edities en samenwerkingen met gerenommeerde kunstenaars bieden Bearbricks verzamelaars een toegangspoort tot een wereld waar kunst en verzamelobjecten naadloos samensmelten.

Door een Bearbrick-verzameling te starten, bezit je niet alleen een kunstwerk, maar dompel je jezelf ook onder in een levendige gemeenschap van kunstliefhebbers. Het verzamelen van Bearbricks stelt je in staat om je creativiteit te uiten, contact te maken met gelijkgestemde individuen en de kunstigheid achter elk ontwerp te waarderen.

Dus, waarom vandaag Bearbricks kopen? Omdat deze opvallende figuren een toegangspoort bieden tot een wereld waar kunst en verzamelobjecten naadloos samensmelten. Begin je verzameling, druk jezelf uit en sluit je aan bij een levendige wereldwijde gemeenschap van kunstliefhebbers. Ervaar de opwinding van het bezitten van een kunstwerk dat zowel esthetische schoonheid als emotionele waarde met zich meedraagt. Ontgrendel de wereld van verzamelbare kunst met Bearbricks en begin aan een opwindende reis van zelfexpressie en creativiteit.

 

Vorige bericht
Volgende bericht

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Bedankt voor het abonneren

Dit e-mail adres bestaat al

Bekijk hier

Kies opties

Pas variant aan
Heb je vragen?
Terug op voorraad notificatie
this is just a warning
Inloggen
Winkelwagen
0 Producten